Prague_P2_rand.jpg

Merlijn van VeenMerlijn van Veen is geboren op 5 april 1978. Na de HAVO heeft hij 4 jaar muziekregistratie en piano jazz gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na zijn studie heeft hij 4 jaar voor het NOB, later Dutchview en nu NEP, gewerkt waar hij het geluid deed voor TV programma’s zoals 'Big Brother' en 'De Bus'.

Daarna werkte hij voor een periode van 10 jaar bij Harlekijn Holland B.V., het theaterproductiebedrijf van Herman van Veen, waar hij verantwoordelijk was voor het live geluid.

Destijds mixte hij zowel binnen als buiten, meer dan 150 voorstellingen per jaar in binnen- en buitenland. Hierbij had hij het voorrecht met diverse nationale en internationale artiesten te mogen werken op prominente en akoestisch-uitdagende locaties.

Gaandeweg heeft hij een talent ontwikkeld voor het, op muzikale wijze, natuurlijk versterken van de menselijke stem en klassieke instrumenten zoals viool, piano en Spaanse gitaar.

In 2016 is hij zelfstandig geworden om zichzelf beschikbaar te maken voor uiteenlopende projecten en onderwijs.

Tijdens zijn carrière heeft hij een diepgaande passie voor systeemtechniek ontwikkeld. Uit dank voor de bereidheid van anderen tot het delen van kennis en ervaring waaronder Bob "6o6" McCarthy en Mauricio “Magu” Ramírez, is hij zijn eigen educatieprogramma begonnen.

Om te helpen in het onderwijsproces heeft hij in de loop der jaren een aantal calculators ontwikkelt. Waaronder de Subwoofer Array Designer, gepubliceerd in het tijdschrift Live Sound International en wereldwijd duizenden keren gedownload.

Merlijn was hoofdvakdocent geluidsversterking op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag voor de "Art of Sound" Hbo-opleiding van 2016 tot en met 2018.

Merlijn is volwaardig (full) lid van de AES voor wie hij presentaties over de hele wereld geeft en moderator van het "test & meet" forum van de ProSoundWeb LAB forums.

In 2015 was Merlijn één van weinige (dankwoord) die continue hulp en ondersteuning bood aan Bob McCarthy bij het schrijven van de 3de editie van zijn boek "Sound Systems: Design & Optimization". Een boek dat wereldwijd beschouwd wordt als hét werk op het gebied van geluidssystemen.

Merlijn's artikelen verschijnen sinds enige tijd met regelmaat in het internationaal bekende en gerenommeerde vakblad Live Sound International.

Met ingang van 1 juni 2018, werkt Merlijn als Senior Technische Ondersteuning en Educatie Specialist voor Meyer Sound.

login

Om succesvol in te loggen op de website, wordt u vriendelijk verzocht cookies te accepteren onderaan de pagina.

Verwar uw e-mailadres niet voor uw gebruikersnaam.