Solotech_2016_RND.jpg

art science lineIk benader een geluidssysteem (her)ontwerp vanuit een puur wetenschappelijk standpunt. De wetenschappelijke kant van de scheidslijn tussen kunst en wetenschap, die gaat over tonale gelijkheid en niet tonale kwaliteit.

 

Zolang lineaire componenten, vrij van vervorming en andere artefacten, gebruikt worden, wordt de tonale kwaliteit bepaald door het aanbod. Het geluidssysteem doet dienst als leveringssysteem.

 

"Het was bijzonder om te merken dat Merlijn niet alleen vanuit zijn “skills” te werk ging, maar heel gevoelig was voor de inbreng van onze wensen. We zijn dan ook tot outside-the-box oplossingen gekomen die maken dat de Main Hall van het Patronaat een bijzonder passende geluidsinstallatie heeft gekregen, inzetbaar voor alle toepassingen. Vanaf het moment van oplevering tot ieders tevredenheid."
(It is noticeable that Merlijn does not work from his “skills” exclusively but also was very susceptible to our wishes. We achieved outside-the-box solutions that provided the Main Hall of the Patronaat with a perfectly tailored sound system. Suitable for all applications and to everybody’s content from the moment of commissioning.)
- Benno Linnemann -
Head of Sound Patronaat Haarlem (NL)
Sound Engineer: Hans & Candy Dulfer & Edwin Evers Band


Deze universele werkwijze verplicht niet tot het gebruik van een specifiek merk of type luidspreker. Als onafhankelijk adviseur ben ik niet gelieerd aan een fabrikant, importeur, distributeur of verhuurbedrijf. Daarom ben ik vrij om in jullie belang, de beste producten uit te kiezen die de omstandigheden vereisen.

 

Onderstaande afbeelding laat het ontwerpproces van "concept" tot "realisatie" zien.

 

ontwerpproces 

Er bestaat geen wondermiddel. Zodra je meer dan één luidspreker gebruikt, zijn compromissen noodzakelijk. Maar een fundamenteel inzicht in akoestische natuurkunde, maakt een passende oplossing zeer goed mogelijk.

 

Door het gebruik van specifieke optimaliseerbare luidsprekerconfiguraties, kunnen bepaalde interacties tussen luidsprekers onderling in het elektronische domein geneutraliseerd worden.

 

predictie Koninklijk Theater CarréSMAART v7Met behulp van onder andere akoestische predictie software wordt de beste oplossing binnen jouw mogelijkheden ontworpen.

 

Voor de optimalisatie van het geluidssysteem maak ik gebruik van twee-kanaals FFT analyse-software. Hiermee meet ik tegelijkertijd op meerdere zorgvuldig gekozen en representatieve posities het gedrag van het geluidssysteem. Op deze wijze kan ik controleren of het systeem zich conform het ontwerp gedraagt en indien nodig aanpassen.

 

Een goed ontwerp of herziening van een bestaand ontwerp (bij voorkeur met behoud van apparatuur) komt voort uit geïnformeerde besluiten. Ik ben er niet op uit je ergens van te overtuigen. Openheid en, indien nodig, een stukje onderwijs, voorzien ons van het nodige inzicht om in overleg tot een succesvol ontwerp te komen.

 

Klik hier voor een overzicht.

Nieuwsbrief

Vul hier uw gegevens in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Please wait

login